Privacy beleid

FEEL GOOD eco store (feelgoodecostore.com) is de verantwoordelijke voor de verwerking van gegevens zoals beschreven in dit privacybeleid.

Ons postadres/bedrijfsadres is:

Busken Huetlaan 1

1401 BB Bussum

Nederland

0031-6-23487340

info@feelgoodecostore.nl

 

IBAN nummer:   NL52RABO 01352.91.712

KvK-nummer:    55127614

BTW-nummer:   NL1584.80.752.B01

 

Voor elk sitebezoek, transactie of overeenkomst geldt onderstaand privacy beleid.

  


Privacy gewaarborgd bij FEEL GOOD eco store

FEEL GOOD eco store respecteert de privacy van alle gebruikers. Wij houden hierbij strikt aan alle wettelijke regelgeving die van toepassing is op persoonsgegevens. Wij gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor het doel waarvoor je ze hebt verstrekt aan FEEL GOOD eco store. FEELGOODecostore.com verkoopt of verhuurt nimmer persoonlijke gegevens. FEEL GOOD eco store stelt alleen gegevens ter beschikking aan derden, indien dit noodzakelijk is om hun werkzaamheden voor ons te kunnen uitvoeren of om te voldoen aan wettelijke eisen. Onze medewerkers en alle door ons ingeschakelde derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van alle gegevens te respecteren en te waarborgen.

Indien FEEL GOOD eco store gegevens wenst te gebruiken voor nieuwe doeleinden die nog niet voorzien zijn in ons privacy beleid, zullen wij contact met je opnemen alvorens jouw gegevens te gebruiken voor deze nieuwe doeleinden. Wij zullen je in dat geval informeren over de wijzigingen en je de kans te bieden jouw deelname te weigeren. Wij respecteren je recht om inzage te bieden in je persoonsgegevens, deze gegevens te controleren en te wijzigen of te laten verwijderen. Ook is het mogelijk om op jouw verzoek een gegevensexport aan te leveren met gegevens die wij met jouw toestemming gebruiken. Ook kun je aangeven dat je de verwerking van persoonsgegevens door ons wilt laten beperken.

Dit privacy beleid kan van tijd tot tijd wijzigen als nieuwe ontwikkelingen daartoe aanleiding geven. Wij raden je daarom aan om dit privacy beleid regelmatig te raadplegen, zodat je van deze wijzingen op de hoogte bent. Je ziet hier altijd de laatste datum van wijziging. Dit privacy beleid is voor het laatst gewijzigd op 4 juni 2018.

Als je vragen of klachten hebt over de verwerking van de persoonsgegevens, dan helpen wij je graag. Je kunt contact opnemen met onze klantenservice bij voorkeur per mail (info@feelgoodecostore.com) of per telefoon (06-23487340). Wij zijn elke werkdag bereikbaar tussen 09:00 uur en 17:30 uur. Alle vragen en klachten per e-mail beantwoorden wij binnen 5 werkdagen. Op grond van de privacywetgeving heb je ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wanneer is dit privacy beleid van toepassing?

Dit privacy beleid is van toepassing op alle persoonsgegevens die feelgoodecostore.com verwerkt van iedereen die weleens contact heeft (gehad) met feelgoodecostore.com, zoals onze bezoekers, klanten en zakelijke contactpersonen. Onder feelgoodecostore.com is mede begrepen de website feelgoodecostore.nl. en de e-mail adressen info@feelgoodecostore.com en feelgoodecostore@hotmail.com.

Wat zijn persoonsgegevens?

Persoonsgegevens zijn alle gegevens die herleidbaar zijn tot jou als individu. Denk maar aan jouw naam, telefoonnummer, adres of e-mailadres. Maar ook gegevens als IP-adres en klantnummer van felgoodecostore.com zijn persoonsgegevens. En andere gegevens die uniek zijn voor jou, zoals je bestelgeschiedenis of surfgedrag bij feelgoodecostore.com.

Van wie verwerken wij persoonsgegevens en hoe krijgen we deze gegevens?

Wij verwerken de persoonsgegevens van iedereen die direct of indirect contact heeft (gehad) met feelgoodecostore.com, zoals (zakelijke)klanten en contactpersonen van partners. We krijgen de gegevens rechtstreeks van jou, wanneer je onze website bezoekt, een account aanmaakt en bepaalde gegevens invult of wanneer je contact zoekt met onze klantenservice. In sommige gevallen ontvangen we jouw gegevens van anderen. Wanneer iemand een cadeau direct naar jou verstuurt, krijgen we jouw naam- en adresgegevens. Ook kunnen wij gegevens krijgen van andere partijen waarmee wij zaken doen (bv Bol.com), maar alleen wanneer jij die partijen toestemming hebt gegeven om bepaalde gegevens aan ons te verstrekken.

Welke gegevens verwerken wij van jou, waarvoor gebruiken wij deze en hoelang worden deze bewaard?

Als jij iets bestelt, hebben we bepaalde gegevens van je nodig om jouw bestelling te kunnen bezorgen en je op de hoogte te houden over je bestelling. Ook voor eventuele retouren, het uitvoeren van reparaties en het goed kunnen beantwoorden van vragen die gesteld worden aan onze klantenservice zijn deze gegevens nodig.

Hiervoor verzamelen wij de volgende gegevens:

  • Algemene gegevens: Tijdens het bestellen vul je aanhef, voornaam, tussenvoegsels, achternaam, leveringsadres(sen) [straat, huisnummer, evt toevoeging, postcode, woonplaats en land], factuuradres(sen [straat, huisnummer, evt toevoeging, postcode, woonplaats en land], telefoonnummer of mobiele nummer, Bedrijfsnaam, BTW nummer en betaalmethode in. Bedrijfsnaam, BTW nummer en tussenvoegsel zijn geen verplichte velden bij het bestellen van een artikel en worden dus niet altijd verzameld. Bovenstaande gegevens gebruiken wij om de bestelling te kunnen te verwerken.
  • Je e-mailadres: Je e-mailadres gebruiken wij om je bestelling te bevestigen en je te informeren wanneer de bestelling is verstuurd. Heb je je aangemeld voor onze nieuwsbrief en de aanmelding bevestigd, dan houden we je op de hoogte van nieuws, acties en aanbiedingen. Wens je de nieuwsbrief niet meer te ontvangen, dan kun je je afmelden via je persoonlijke account of een link onderaan de nieuwsbrief.
  • Je telefoonnummer: Wij gebruiken je telefoonnummer alleen om je te informeren over de bestelling die je online geplaatst hebt, als er vragen of onduidelijkheden zijn over je bestelling of in het geval van klachtafhandeling.
  • Betaalgegevens: Om je bestelling te kunnen betalen, maken wij gebruik van een beveiligde betaalomgeving. Wanneer je betaalt, worden je gegevens in onze administratie en bij de bank en betaalservices verwerkt en opgeslagen om de betaling aan je bestelling te kunnen koppelen.
  • Je IP-adres: Wanneer je een bestelling plaatst dan wordt je IP-adres opgeslagen, dit om fraude te voorkomen.
  • Fraude: Om fraude te voorkomen onderzoeken wij ook klantgegevens. Mocht het nodig zijn dan kunnen wij je klantgegevens doorgeven aan de overheid.
  • Klantenservice: Je kunt contact opnemen met onze klantenservice. Je kunt ons bellen, e-mailen of een privé bericht sturen via social media, zoals Facebook en Twitter. Alle berichten verstuurt via Twitter of Facebook worden maximaal een jaar door ons bewaard, of korter als jij het bericht zelf eerder verwijdert. Alle voicemail berichten worden maximaal 3 maanden bewaard. Alle e-mails worden maximaal 7 jaar bewaard. Om te voorkomen dat je meerdere keren hetzelfde verhaal moet vertellen en om onze service te verbeteren, maken wij notities van de klantencontacten.
  • Bewaartermijn: Zolang als nodig om je bestellingen af te handelen en eventuele garantie reparaties uit te voeren, worden je gegevens door ons bewaard. Indien je geen account meer bij ons hebt, worden je gegevens gewist, tenzij er een wettelijke plicht is deze gegevens langer te bewaren. Op grond van de wet moeten wij gegevens gerelateerd aan je bestelling 7 jaar bewaren.
  • Waarvoor gebruiken wij jouw persoonsgegevens?

    • Het verwerken van je bestelling.
    • De bezorging op het door jou aangegeven adres, mocht het nodig zijn voor het afleveren van je bestelling dan kunnen wij je gegevens doorgeven aan andere partijen, zoals de bezorgdienst.
    • Je op de hoogte brengen van nieuws en aanbiedingen dmv het versturen van een nieuwsbrief (indien je je hiervoor hebt aangemeld).
    • Klachtafhandeling.
    • Voor onze (financiële) administratie.

    Gegevens in jouw persoonlijke account

    Als je bij FEEL GOOD eco store een persoonlijk account aanmaakt, bewaren wij jouw gegevens op een beveiligde database. Om je persoonlijke gegevens te waarborgen dien je eerst in te loggen voordat je je persoonlijke gegevens kunt inzien en/of corrigeren.

    In je persoonlijke account slaan we informatie op zoals jouw naam, factuuradres(sen), telefoonnummer, e-mailadres(sen) en aflever adres(sen) zodat je deze niet bij iedere nieuwe bestelling opnieuw hoeft in te vullen. Daarnaast bewaren je geboortedatum, faxnummer, bestelgeschiedenis, nieuwsbriefinschrijving, betaalmethodes, je reviews, je verlanglijst en personalisatievoorkeuren om jouw leven makkelijker en leuker te maken. Wij bewaren de gegevens in jouw account 7 jaar (gelijk aan de wettelijke bewaartermijn). Daarnaast kun je op ieder moment een verzoek doen om jouw gegevens te laten verwijderen.

    Gegevens voor een optimale winkelbeleving

    Allereerst zorgen we dat onze website goed werkt zodat jij optimaal kunt winkelen. Daarvoor verzamelen we bij een bezoek aan feelgoodecostore.com jouw IP-adres, informatie over je internetbrowser, eventuele taalinstellingen en informatie over de instellingen van het besturingssysteem van de computer of het mobiele toestel waarmee je ons bezoekt. Bij elk bezoek aan onze website worden er verkeersgegevens opgeslagen. Bijvoorbeeld je surfgedrag op de website, het aantal pagina’s dat je op onze website hebt bezocht, de domeinnaam van andere sites die je geraadpleegd hebt om naar onze site te gaan en welke artikelen er worden besteld. Deze gegevens zijn niet persoonsgebonden en worden alleen gebruikt om de inhoud en gebruiksvriendelijkheid van onze website te verbeteren, problemen met de server te kunnen oplossen en het aantal bezoekers op onze website te kunnen vaststellen en te analyseren. De informatie wordt alleen intern gebruikt en wordt niet doorgegeven aan andere organisaties voor commerciële doeleinden.

    Verbeteren van de winkelbeleving gebaseerd op algemene informatie en verkoopstatistieken

    Wanneer je op feelgoodecostore.com een artikel bekijkt, zie je ook andere artikelen die we aanbevelen (bv onder de kopjes ‘We vonden andere producten die je misschien leuk vindt!’ en ‘Gerelateerde producten’). Deze aanbevelingen zijn gebaseerd op het artikel waar je op dat moment naar kijkt. Op basis van statistieken weten we dat klanten die dat artikel kochten, ook geïnteresseerd waren in andere artikelen. Deze aanbevelingen zijn niet persoonlijk: iedereen die dat artikel bekijkt, ziet dezelfde aanbevelingen. Ook op basis van een zoekopdracht laten we zien waar andere gebruikers op zochten.

    Zelf ingestelde voorkeuren

    Op verschillende plekken kun je zelf je voorkeuren bij ons aangeven. Zo kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief of artikelen op je verlanglijstje zetten. Deze voorkeuren kun je te allen tijde zelf uitzetten in je persoonlijke account.

    Nieuwsbrief

    Door je in te schrijven op onze maandelijkse nieuwsbrief FEEL GOOD Friday geef je ons toestemming om jouw gegevens op te slaan, zodat wij je altijd op de hoogte kunnen houden over onze activiteiten en aanbiedingen. Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je online aangeven, dat je geen nieuwsbrieven meer wilt ontvangen. Je kunt dit doen door je af te melden voor de nieuwsbrief via de link die je aantreft onderaan de nieuwsbrief of via je persoonlijke account op onze site.

    Gegevens uit reviews

    We zijn zeer blij met alle reviews. Reviews helpen ons te vinden wat jij zoekt. Als jij een review schrijft, kies jij of je persoonlijke gegevens of je naam zichtbaar zijn voor andere bezoekers. Je kunt ok een alias gebruiken. Wij plaatsen reviews alleen met jouw toestemming. Omdat reviews lang waardevol zijn voor klanten, bewaren we een review totdat jij ons vraagt de review te verwijderen.

    Gegevens voor prijsvragen en acties

    Als je meedoet aan een actie of prijsvraag, vragen wij gegevens aan jou, zoals je naam, adres en/of e-mailadres. Deze hebben wij nodig om de actie kunnen uitvoeren en de prijswinnaar(s) bekend te maken. Wij verzamelen deze gegevens met jouw toestemming. In de voorwaarden van de betreffende prijsvraag of actie kun je terugvinden waarvoor jouw gegevens precies worden gebruikt en hoelang wij deze bewaren.

    Gegevens om fraude tegen te gaan

    Op beveiligingsincidenten en fraude zit niemand te wachten, wij ook niet. Daarom gebruiken wij persoonsgegevens (waaronder IP-adressen en zoek, surf- en koopgedrag) om ongeautoriseerde toegang en fraude te onderzoeken, te voorkomen en tegen te gaan.

    Social media

    Als je social media zoals Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest gebruikt, kun je via 'like en share' knoppen op feelgoodecostore.com artikelen die je leuk, nuttig of handig vindt, met je vrienden delen op je social media account. Feelgoodecostore.com krijgt geen toegang tot jouw social media account. Wij raden je aan om het privacybeleid van de social media partijen waar jij een account hebt, goed door te nemen zodat je weet hoe je gegevens worden gebruikt en hoe jij je instellingen kunt aanpassen. Wij gebruiken de Facebook-pixel om de prestaties van onze Facebook-advertenties te meten. De Facebook pixel zorgt ervoor dat we o.a de bezoekers aan de onze website ook gerichte advertenties op Facebook kunnen tonen en resultaten kunnen meten.

    Met wie worden jouw gegevens gedeeld?

    Verkooppartners Wanneer jij bij FEEL GOOD eco store een bestelling plaatst via een van onze verkooppartners (bv Bol.com), ontvangen wij van die verkooppartner jouw naam en bezorgadres. Deze gegevens hebben wij nodig om de overeenkomst die jij met ons bent aangegaan te kunnen uitvoeren.

    Distributie- en logistieke partners Om jouw bestelling te kunnen afwikkelen, werken wij samen met distributiepartners zoals Sendcloud, Postnl, DPD en DHL. Deze partijen ontvangen jouw bestelnummer/factuurnummer, naam, bezorgadres (straat, huisnummer, postcode, land), e-mail adres, telefoonnummer, bedrijfsnaam en contactpersoon om te zorgen dat ze jouw pakketje op het door jou gekozen adres kunnen af leveren.

    Andere externe dienstverleners

    Wij schakelen ook andere externe dienstverleners in om te helpen met verschillende dingen. Soms hebben zij daar ook persoonsgegevens voor nodig. Wij delen alleen de gegevens die noodzakelijk zijn voor de opdracht die de externe dienstverlener voor ons uitvoert. We verkopen je gegevens niet aan deze dienstverleners of andere derde partijen. En met alle externe dienstverleners sluiten wij overeenkomsten, waarin wij afspreken wat ze met de gegevens mogen doen. Het type werkzaamheden dat onze externe dienstverleners voor ons uitvoeren zijn:
    • het ondersteunen bij het leveren van onze digitale diensten zoals de hosting, onderhoud en ondersteuning van onze websites en applicaties
    • het ondersteunen bij het verkrijgen van ratings en reviews
    • het leveren van financiële diensten, zoals betaaldiensten, incassobureaus en kredietinformatiebureaus
    • het ondersteunen bij de boekhouding
    • leveranciers voor het uitvoeren van garantie reparaties

    De overheid

    Soms moeten wij persoonsgegevens doorgeven aan de overheid. Dit kan zich allereerst voordoen als bepaalde overheidsinstellingen deze gegevens nodig hebben voor de uitvoering van hun taken, zoals de Belastingdienst. Ook kan de politie of justitie bepaalde gegevens nodig hebben in het geval van fraude of misbruik. Tot slot kunnen bepaalde toezichthouders toegang tot persoonsgegevens krijgen in het kader van een onderzoek.

    Alleen op jouw verzoek: met andere bedrijven

    Als jij dat wilt, geven we je persoonsgegevens ook aan andere bedrijven door. Dit doen wij dan alleen met jouw uitdrukkelijke toestemming.

    Persoonsgegevens zijn goed beveiligd

    De bescherming van de privacy vinden wij erg belangrijk. Daarom zijn de computersystemen en internetapplicaties goed beveiligd, om te voorkomen dat onbevoegden binnen en buiten onze organisatie toegang hebben tot persoonsgegevens. Wij gebruiken beveiligingstechnieken om verlies, onrechtmatig gebruik, wijziging of aantasting te voorkomen van informatie die wij ontvangen op onze site. Bij oneigenlijk gebruik van de website zullen de gelogde gegevens worden gebruikt om deze gebruiker te achterhalen. Daarnaast hebben alle medewerkers van FEELGOODecostore.com een geheimhoudingsplicht.

    Beveiligde verbinding

    Op het moment van het plaatsen van de bestelling worden je gegevens versleuteld en via een beveiligde verbinding naar ons verzonden. Je kunt de beveiligde verbinding herkennen aan het slotje in de groene adresbalk. Zo is diefstal of fraude van je gegevens uitgesloten. Het slotje en de groene adresbalk worden in alle recente versies van Internet Explorer, Safari, Chrome en Firefox getoond.

    Waar slaan wij jouw gegevens op?

    De hosting van onze webshop vindt plaats via het Hypernode platform van Byte.nl. Dit een zeer beveiligd platform en specifiek voor Magento webshops geoptimaliseerd.

    Cookies

    Onze site maakt gebruik van zogenaamde cookies. Cookies bestaan uit een standaard internet technologie die het voor ons mogelijk maakt om bepaalde informatie op te slaan en te ontsluiten op het systeem van de gebruiker. Cookies kunnen niet worden gebruikt om personen te identificeren, maar slechts machines. Elke bezoeker kan zijn/haar computer zo instellen dat er geen cookies worden geaccepteerd. Voor meer informatie verwijzen wij je naar ons cookiebeleid op onze website.

    Koppelingen naar andere sites

    De site van FEELGOODecostore.com kan koppelingen naar andere sites bevatten. Op het privacy beleid van eventuele derden of hun sites heeft FEELGOODecostore.com geen invloed en is daarvoor niet verantwoordelijk.

    Hoe gaan wij om met gegevens van kinderen?

    Onze dienstverlening is niet gericht op kinderen. Dit betekent dat het gebruik van feelgoodecostore.com door klanten jonger dan 18 jaar alleen is toegestaan met de nadrukkelijke toestemming van een ouder of voogd.

    Welke rechten kun jij uitoefenen met betrekking tot jouw gegevens

    Recht op informative

    Jij hebt het recht op een begrijpelijke en transparante uitleg over hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten jij in dat verband kan uitoefenen. In dit privacybeleid hebben wij daarom uitgebreid uitgelegd welke gegevens wij van jou verzamelen en hoe wij met jouw gegevens omgaan.

    Recht op inzage

    Jij hebt het recht om te allen tijde inzage van ons te vragen in de gegevens die wij over jou beschikbaar hebben. Aanvragen verwerken wij binnen uiterlijk 30 dagen.

    Recht op correctie

    Jij hebt het recht om jouw persoonsgegevens te laten corrigeren als deze onjuist of verouderd zijn en/of om ze te laten aanvullen als ze onvolledig zijn. Dit kun je 24/7 doen in je persoonlijke account.

    Recht op bezwaar

    Jij hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw gegevens als jij het niet eens bent met de manier waarop we jouw persoonsgegevens verwerken. Dit recht geldt voor de gegevens die wij gebruiken voor direct marketing en ook voor andere gegevens die we van je gebruiken op basis van ons gerechtvaardigd belang. Aanvragen verwerken wij binnen uiterlijk 30 dagen.

    Recht op data portabiliteit

    Jij hebt het recht om gegevens die jij aan ons hebt gegeven in het kader van de overeenkomst(en) die je met ons hebt gesloten te ontvangen in een machine-leesbaar formaat, zodat jij deze gegevens kan bewaren in een database van jou of van een andere partij. Dit betreffen jouw naam-, adres- en woonplaatsgegevens en bestelgeschiedenis. Een verzoek hiervoor kan je indienen bij onze klantenservice.

    Recht op beperking

    Jij hebt het recht om beperking van de verwerking van jouw gegevens te verzoeken. Dit betekent dat wij jouw gegevens mogen bewaren maar niet gebruiken. Dit recht ontstaat in een aantal gevallen. Als je van mening bent dat hier sprake van is, kun je contact met ons opnemen via de klantenservice.

    Recht op vergeten te worden/verzoek om account te verwijderen

    Jij hebt het recht om ons te verzoeken om alle gegevens die wij van jou hebben te verwijderen. Wanneer jij een verzoek indient om jouw account te verwijderen, zullen wij gegevens verwijderen die tot jou herleidbaar zijn behalve de gegevens die wij op basis van de wet moeten of mogen bewaren. Wij bieden jou de mogelijkheid om een verzoek in te dienen via onze klantenservice.

    Recht om een klacht in te dienen

    Jij hebt het recht om een klacht in te dienen over de wijze waarop wij met jouw gegevens omgaan. Wanneer jij een klacht hebt, dan lossen wij dat het liefst zelf met je op. Neem daarvoor contact op met onze klanteservice. Maar je hebt ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

    Vragen? Indien je vragen hebt over ons privacy beleid of indien je wenst te reageren op het privacybeleid van FEELGOODecostore.com, neem dan contact met ons op:

    Per email:     info@FEELGOODecostore.nl

    Per telefoon: 06-23487340

    Per brief:      Busken Huetlaan 1, 1401 BB Bussum

    Wij zijn elke werkdag bereikbaar tussen 09.00 en 17.30 uur. Alle vragen en klachten per e-mail beantwoorden wij zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 10 werkdagen.